Okul binalarının depreme karşı güçlendirilmesi

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki Marmara Depremi ardından, İTÜ tarafından yeni bir depremde hasar görme riski altında olduğu saptanan 4 okul binası İstanbul Valiliği ile yapılan protokol kapsamında depreme karşı güçlendirilmiştir.

ÜMRANİYE / İSTANBUL - Nihat Sami Banarlı Ortaokulu

Depremin ardından o dönemde ilköğretim okulu olan okul binasının depreme karşı güçlendirilme çalışması Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından yapılmıştır. 1.101 öğrencinin eğitim gördüğü ve 59 öğretmenin görev yaptığı 27 derslikli okulda konferans salonu, fen laboratuvarı, müzik sınıfı, resim sınıfı ve atölye-işlik bulunmaktadır.

Adres: Atakent Mah. Zembil Sk. No2 Ümraniye / İstanbul

ÜSKÜDAR / İSTANBUL - Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

Depremin ardından o dönemde ilköğretim okulu olan okul binasının depreme karşı güçlendirilme çalışması Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından yapılmıştır. 369 öğrencinin eğitim gördüğü ve 21 öğretmenin görev yaptığı 16 derslikli okulda çok amaçlı salon bulunmaktadır.

Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Serhat Caddesi No: 28 Çengelköy Üsküdar / İstanbul

SİLİVRİ / İSTANBUL – Selimpaşa İlkokulu

Depremin ardından o dönemde ilköğretim okulu olan okul binasının depreme karşı güçlendirilme çalışması Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından yapılmıştır. 564 öğrencinin eğitim gördüğü ve 26 öğretmenin görev yaptığı 20 derslikli okulda konferans salonu, fen laboratuvarı, BT sınıfı, kütüphane ve atölye-işlik bulunmaktadır.

Adres: Selimpaşa Merkez Mah. Bahçeli Okul Sok. Selimpaşa Silivri/İstanbul

MALTEPE / İSTANBUL - Nazmi Duhani İlkokulu

Depremin ardından o dönemde ilköğretim okulu olan okul binasının depreme karşı güçlendirilme çalışması Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından yapılmıştır. 195 öğrencinin eğitim gördüğü ve 12 öğretmenin görev yaptığı okulda 11 derslik bulunmaktadır.

Adres: Feyzullah mah. Süreyyapaşa cad. No: 2 Adatepe Maltepe / İstanbul

Sri Lanka Okul ve Toplum Merkezi

26 Aralık 2004’te yaşanan deprem ve tsunami felaketi sonrasında Sri Lanka’da bir okul ve toplum merkezi yapımı için mali destek sağlanmıştır.

İlköğretim okullarında bilgi teknolojilerine erişimin desteklenmesi

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitime %100 Destek Projesi “Bilgisayarlı Eğitime Destek” kampanyası kapsamında Adıyaman, Diyarbakır, Erzurum illerindeki bütün okulların bilgisayar ihtiyacını karşılayacak 4000 adet bilgisayarı Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe etmiştir.