Gaziantep ili Şehit Kamil ilçesinin Beylerbeyi köyünde 2.649 m² alan üzerinde 120 yatak kapasiteli olarak inşa edilen merkez, etüt ve çalışma salonu, iş atölyesi, yüzme havuzu, hamam, bilgisayar sınıfı, idare odası, yemek salonu, konferans salonu, bahçede amfi-tiyatro ve ilave mekânları ile özel eğitim hizmetlerinin gerektirdiği birçok fonksiyonu bünyesinde barındırmaktadır.

Türkiye’de yerel yönetimlere bağlı olarak hizmet veren tek  madde bağımlılığı tedavi merkezidir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İnayet Topçuoğlu Hastanesinin bünyesinde bulunmaktadır. Nisan 2008’den itibaren 13-18 yaş arasındaki madde bağımlılarına tedavi ve rehabilitasyon hizmeti vermektedir. 2008 yılında hizmete geçmiş olan merkez çalışmalarına Gençlik Merkezi olarak başlamıştır. 26 Mart 2015 tarihinde belediye hastanesine bağlı Psikiyatri Kliniğine dönüşmüştür. 60 yatak kapasitesi mevcuttur.

Açıldığı günden 2019 yıl sonuna  kadar 4242 kişiye ulaşılmıştır. Bunlardan 2684 ergenin bağımlılık düzeyinde madde kullandığı tespit edilmiştir.  1628 hastanın Oya Bahadır Yüksel Çocuk ve Gençlik Merkezine yatışı yapılmıştır.

2019 yılı içerisinde toplam 182 hastanın yatışı yapılmıştır. 2684 hastadan, tedavi sonrası 2086  hasta düzenli olarak takip edilmektedir. Tedavi sonrası hastaların başarı oranı son 3 yılda % 48-55 olarak ölçülmüştür.

Adres: Yukarıbeylerbeyi, 27630 Şehitkamil / Gaziantep

Websitesi: www.gmmdrugabusecenter.com/