Özellikle yoğun göç alan illerimizde, ortaöğrenim düzeyindeki okulların kapasitesi talebi karşılayamamaktadır. Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı’yla ortaklaşa yürüttüğü ihtiyaç analizleri ile lise yapımına en acil ihtiyaç duyulan bölgeler saptanarak 2004-2008 yılları arasında 8 lise inşa etmiştir. Bu liselerde her yıl 6.000’e yakın lise öğrencisinin kaliteli öğrenme ortamlarında eğitime erişimi sağlanmaktadır.

HASKÖY / İSTANBUL – Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi

2004 yılında, 32 derslikli Dilnihat Özyeğin Lisesi olarak inşa edilerek kullanımı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Sayısı 31 olan dersliklerde 51 öğretmen görev yapmakta ve 968 öğrenci eğitim görmektedir. Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi’nde dersliklerin yanı sıra idari ofisler, kütüphane, fen laboratuvarı, spor salonu, BT sınıfı ve konferans salonu bulunmaktadır.

Adres: Kulaksız mah. Hasbahçe sok. No: 1 Hasköy Beyoğlu / İstanbul

DOĞUBAYAZIT / AĞRI – Dr. Reşat Erden Anadolu Lisesi

2005 yılında, 24 derslikli Dr. Reşat Erden Lisesi olarak inşa edilerek kullanımı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

Sayısı 25 olan dersliklerde 45 öğretmen görev yapmakta ve 741 öğrenci eğitim görmektedir. Dr. Reşat Erden Anadolu Lisesi’nde dersliklerin yanı sıra idari ofisler, kütüphane, spor salonu, BT sınıfı ve yemekhane bulunmaktadır.  Okula bağlı Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılan 100 öğrenci kapasiteli Ali Lütfullah Kız Öğrenci Yurdu bulunmaktadır.

Adres: Sanayi mahallesi Çevreyolu Bulvarı No: 436 Doğubayazıt / Ağrı

ADIYAMAN – Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi

2006 yılında, 24 derslikli lise olarak inşa edilerek kullanımı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

45 öğretmenin görev yaptığı ve 708 öğrencinin eğitim gördüğü 23 derslikli Anadolu Lisesi’nde dersliklerin yanı sıra idari ofisler, kütüphane, fen laboratuvarı, BT sınıfı ve konferans salonu bulunmaktadır.

Adres: Bahçecik mah. Eski Samsat cad. 1830. Sok. No: 1 Eski Mezarlık Doğusu Adıyaman

KARS - Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi

2006 yılında, 16 derslikli lise olarak inşa edilerek kullanımı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

28 öğretmenin görev yaptığı ve 403 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu Lisesi’nde dersliklerin yanı sıra idari ofisler, kütüphane, fen laboratuvarı ve konferans salonu bulunmaktadır.

Adres: Yenişehir mah. Ali Gaffar Okkan Bulvarı No: 50 A Merkez / Kars

KAHRAMANMARAŞ – Öğretmenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

2006 yılında, 24 derslikli Öğretmenler Lisesi olarak inşa edilerek kullanımı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmüştür.

Adres: Yavuz Selim mah. Eczacı Aslan İspir cad. No: 4 46080 Dulkadiroğlu / Kahramanmaraş

SULTANBEYLİ / İSTANBUL – Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi

2006 yılında, 32 derslikli lise olarak inşa edilerek kullanımı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

66 öğretmenin görev yaptığı ve 1.488 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu Lisesi’nde derslik sayısı 37 olmuş ve dersliklerin yanı sıra idari ofisler, konferans salonu, kimya laboratuvarı, biyoloji laboratuvarı, fizik laboratuvarı,  BT sınıfı ve kütüphane bulunmaktadır.

Adres: Hasanpaşa mah. Rabia sok. No: 5 Sultanbeyli / İstanbul

ALEMDAĞ / İSTANBUL – Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Tunç M. Çapa Anadolu Lisesi

2008 yılında, 24 derslikli lise olarak inşa edilerek kullanımı Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir.

48 öğretmenin görev yaptığı ve 765 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu Lisesi’nde dersliklerin yanı sıra idari ofisler, konferans salonu, fen laboratuvarı, müzik sınıfı ve kütüphane bulunmaktadır.

Adres: Merkez Mahallesi İlim cad. 140. Sok. No: 9 Alemdağ / Çekmeköy / İstanbul